lauantai 13. tammikuuta 2018

Aina ei vaan mene niinkuin Strömsössä...

Joo ei mee ei. Viikko sitten katselin taas aikani kuluksi YouTubea ja erään askartelijan/taiteilijan tän vuoden juttuna on art journal prompts. Päätin tarttua itseäni niskasta ja ihan oikeasti tehdä jotain, sen sijaan että vain katson ja ajattelen mitä voisin tehdä. Tammikuun teemana oli "words" ja Nina teki sivun käyttämällä tiettyjä aineita ja tekniikoita, jotka itseänikin houkutti. Ja kun vielä kyseisiä aineita löytyi ihan oikeasti kotoa (ylläri...) niin eikun hommiin.

Akvarellipaperi, gesso. Kuivatus. Kohokuviointi, värjäystä inkagoldeilla. Sanat, vähän lisämausteita ja tadaa. No, sanaksi valitsin challengen, koska tosiaan haastan itseni olemaan aktiivinen tän vuoden (jos oon hommassa mukana vielä huhtikuussa, nostan hattua itselleni). Tehtävä osoittautui sanansa mukaiseksi. Eka probleema tuli kohokuvioinnin kohdalla. Paperi oli liian iso mahtuakseen bigshotin syöttöaukkoon ja kaikki kohokuviontikansiot oli turhan pieniä. Kavensin paperia ja mietin. Jos tekisinkin kuvioinnin kahdessa osassa, ensin toiseen ja sitten toiseen päätyyn. Mittailin ja suunnittelin, joo, se toimii. Rajakohtaan jäisi hiukan tyhjää, mutta siihenhän tulisi sana, joten ei hätiä. Noh, kuinka ollakaan kohokuviointikansio oli gessotun akvarellipaperin kanssa liian paksu... Fiksailin ties mitä yhdistelmiä alustojen kanssa ja lopulta päädyin korvaamaan yhden levyn pahvipalalla. Toimii. Ei täydellisesti, mutta hei, kuka meistä on täydellinen? Mutta mä TARVIIN isomman Bigshotin, eikö tää oo ihan selkeä viesti siitä? Jos oon oikein kiltti tän vuoden, saanhan mä ostaa sellasen joululahjaksi? Eihän parisataa oo liikaa askartelujutusta?

Seuraavaksi totesin parin inkagoldin olevan auttamattomasti liian kuivia. Huokaus. Miksi ostaa jollei malta käyttää? Onpa sitten googlailtu erinäisiä keinoja pelastaa nuo ja tehty vakaa päätös käyttää edes ne muut, ettei ihan mene hukkaan. Mutta takaisin asiaan. Inkagoldia siis kohokuvioinnin päälle ja hitto että näyttikin hyvältä, siis ihan oikeasti! <3 Tämähän tuo sitten lieviä paineita lopulle, koska en halua pilata mitään. Sanan olin siis päättänyt, mutta se tarvitsi jotain lisäksi. Jonkun tekstin tai jotain. Ei muuta kuin Pinterestiin, josta ennen pitkää löytyi täydellinen (tää saa luvan kelvata) teksti. You can't spell challenge without change. Mikäs haaste se olisikaan jos menisi tuttua turvallista latua aina vaan.
Tekstin päätin leimata ja siitähän se ongelma sitten kehkeytyi. Pääsana oli helppo, ihan sopivankokoinen leimasinsetti löytyi. Mutta tuo muu! Luoja varjelkoon että meinasi hermo mennä. Se sopivamman kokoinen ei halunnut totella. Eivät pysyneet palikassa kunnolla, leimajälki jäi suttuiseksi. Ensin päätin ettei se haittaa. Mutta koska olin päättänyt kuvan lopputuloksesta myös julkaista, niin kyllä se haittasi. Ihan hitokseen. Seuraava kirjasinkoko on auttamatta liian iso, mutta ei auta. Sillä mennään mitä on ja tuleepa nyt kuitattua se leimasinsetti käytetyksi (ei joka kirjainta, mutta riittävästi, että voin sanoa käyttäneeni). Vaan musta teksti valkoisella pohjalla on aika pliisu. Mitä tehdä? Tussilla kehystää jokainen sana? Nääh, ei hyvä. Lopulta pääsanan liimasin värilliselle taustalle, hyvä. Entäs muut, teenkö saman vai jotain muuta? Päädyin leimasinmusteella tupsuttelemaan reunoja, jotta ne sopisi tyyliin. Lopputulos on ihan ok, mutta ei täydellinen. Vaan sai luvan kelvata.

Olen kyllä koko illan mulkoillut työtä tyytymättömänä, se vaan kaipaa jotain. En tiedä mitä. Taustan reunoja värjäsin sitten vielä tummalla vahakynällä ja koitin levittää sen silleen pehmeästi, mutta joko alkoholimuste tai sitten käyttäjän vaillinaiset taidot aiheutti sen, ettei se väri levity nätisti. Täytyy ehkä vielä yrittää parantaa tuota. Tai tehdä uusi, koska tekniikka oli todella houkutteleva. Voisi kokeilla muitakin värejä tuohon taustaksi ja kohokuvioinnin tehdä kohojauheilla, jolloin työn voisi tehdä suoraan albumiin (joita on tullut kirppareilta haalittua muutama). Saisi samalla käytettyä niitä Pinterestiin jemmattuja ajatelmia, joille siis ei ole sen syvällisempää merkitystä muuten, jos joku on muuta kuvitellut. Ei sillä että uskoisin kenenkään lukevan tätä tai seuraavan muuten... Mutta ettei tarvitse vetää hernettä nenuun sielläkin. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti