maanantai 10. elokuuta 2015

Hupsista

Jaaha, taisi vähän venähtää tämä päivitysväli. Eipä toisaalta ole mitään ihmeitä tullut muutenkaan tehtyä. 100 päivän askarteluostoslakko oli ja meni, pari haksahdusta tosin tuli. Toinen oli ihan puhdas vahinko ja toinen sellanen once-in-the-life-time-tilaisuus eli kaveri oli tilaamassa ulkomailta tiheääkin tihempää canvas-kangasta, jota ei täältä löydy, ja tuolle oli tarvetta. Innostuin nimittäin tuossa keväällä pitkästä aikaa tekemään ristipistoja ja tuo tiheä canvas on loistavaa nukkekodin mattoihin. (ja jos olen tästä maininnut aikaisemmin, niin menköön uusinnan piikkiin) Uutta mattoa siis pukkaa, tällä kertaa ihan valmiin mallin mukaan.

Innostuin siis ristipistoiluista, innostuin needle tattingista (mihin liittyikin tuo toinen haksahdus, kun vahingossa ostin sopivat neulat) ja innostuin myös aikuisten värityskirjoista. Kiitos vaan uskolliselle lukijalleni tästäKIN. :D Jos joku on onnistunut noilta välttymään, vaikka niistä mediassa vouhotetaankin, niin kyse ei ole mistään sellaisesta, mitä ei voisi lapsillekin näyttää. On vaan hiukan pikkutarkempaa piperrystä nuo kuvat ja ei välttämättä lapsia kiinnostavia aiheita. Ja kun minä jostain innostun, niin sehän tietää ostelua. Kirjoja on kertynyt kaikkiaan 8 (vai oliko niitä 9, kuka niitä laskee...), kyniäkin saatoin ehkä ostaa lisää. No oli pakko, kun tarvitsin ihan ehdottomasti lisää värejä ProMarker-kokoelmaani (vasta reilu 60) ja sitten näin tosi kivat ja halvat Earth tones-puuvärit. Eikun akvarellivärit. Oli niin nätti kuva paketin päällä, että ihan varmasti mäkin saan niillä piirrettyä yhtä hienoja kuvia. Nyt äkkiä, ennenkuin tulen katumapäälle: etsiessäni vanhoja puuvärejä, löysin kaikenlaisia kyniä ja väritysvälineitä. Pastelliliituja (miten hitossa niitä voi olla 3 pakettia, minä vaan kysyn? ), tusseja, luonnostelulyijykyniä, pari piirustushiiltä, vesivärituubeja, öljyvärejä, puuvärejä, akvarellikyniä...

Tietty on myös tollasessa isossa muovilaatikossa erilaisia akryylimaaleja ja muita sellasia askarteluun tarvittavia värejä. Hei, niitä mä jopa käytän, ihan oikeasti! :D Toki niissäkin osa on vanhoja ja vajaita purkkeja, pitäisi käydä läpi ja katsoa mitkä on vielä toimivia.

Koskahan mä uskaltaisin tehdä sen kuvallisen tunnustuksen näistä löydöistäni? Sehän mulla oli suunnitelmissa, mutta kerätessäni kaiken yhteen paikkaan alkoi itseäkin pelottaa/hävettää/jokin muu tunne. Jos myisin kaiken pois hankintahinnalla, voisin ensi talven viettää jossain kaukana...

MUTTA! Olen karsinut askartelulehtimäärää isolla laatikollisella, uusia en ole ostanut tuon lakon jälkeenkään (paitsi sen Craft Stamperin, johon olen koukuttunut). Tätä tosin helpottaa se, että näemmä lähikauppani on luopunut noista lehdistä... Paperivalikoimani on pienentynyt edes vähän, kun tein tuossa muutaman kortin. Lisääkin pitäisi tehdä, kun on vähän niinkuin sellainen halu tehdä, pitkästä aikaa. Hyvä mä!

Se nukkekotiprojekti vaanii tuolla takavasemmalla yhä, olen jo aloittanut!
a) kaivoin osat esiin
b) pyyhin niistä pölyt
c) kaivoin oheislappusen eli ohjeen esille
d) sain lisäahdistusta, kun sähköpostissa oli viesti aiheesta... "hei, kartoitamme vähän kuinka monta taloa olisi näyttelyyn tulossa, oletko osallistumassa?"

Jos vaikka huomenna...

4 kommenttia:

 1. Aina mua syytetään kaikesta... :D

  VastaaPoista
 2. No en kai mä voi ottaa vastuuta omista tekemisistäni? Mitä siitä nyt tulisi? :D

  VastaaPoista
 3. en oikein tiedä kuinka päädyin tänne elämästäni kertoville sivuille. Viihdyn, kun on niin tuttua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, uusi (nyt varmaan jo entinen? :D ) lukija?
   Yritän tauon jälkeen taas viritellä uusia tulia tännekin.

   Poista