torstai 20. elokuuta 2015

Ahdistaa, pelottaa, pohdituttaa

Alkuviikosta aloin kuunnella outoa ääntä. Hädin tuskin kuultavaa, niinpä alkuun jätin sen omaan arvoonsa. Jossain vaiheessa kuitenkin alkoi häiritä äänen alkulähde. Hiljainen naputtava/tikittävä ääni jostain. Kuuntelin ja kuuntelin, eliminoin mahdolliset kellot. Ääni alkoi enemmän ja enemmän kuulostaa tippuvalta vedeltä. Hanat on kiinni. Sen enempää keittiössä kuin kylppärissäkään ei ääni kuulu yhtään voimakkaampana, äänen lähdettä en siis pysty kohdistamaan mihinkään. Korva kiinni pattereissa, ei tule niistäkään. Lopulta on pakko tehdä järkyttävä päätelmä - jossain on vesivuoto. Ongelma vain on siinä, että ääni ei todellakaan tule tämän asunnon vesipisteistä. Se tuntuisi tulevan ylempää, mututa kun tämä on ylin kerros! Katolla ei pitäisi vesiputkia olla. Sinne tosin asennettiin pari vuotta sitten lämmön talteenottolaitteisto, josta en tiedä mitään. Voiko siinä olla jotain putkia, missä kulkee nestettä? Ei aavistustakaan.

Lopulta oli pakko otta yhteyttä huoltoyhtiöön, ja koska päätös tuli virka-ajan ulkopuolella, aamutuimaan, laitoin sähköpostia. lähdin töihin normaalisti ajatellen huoltoyhtiön ottavan yhteyttä tarvittaessa. Kotiin tultua vilkaisin sähköpostiani, ei mitään vastausta. Laitoin varmuudeksi uuden viestin, jossa pyysin pitämään minut ajantasalla.

Tänään huoltomies sitten soitti iltapäivällä. Oli käynyt asunnossa kuuntelemassa ja päätyi samaan tulokseen kuin itsekin. Jostain tippuu vettä jonnekin, mutta mistä ja minne. Asunnossa vika ei selvästikään ole, ääntä ei pysty kohdistamaan mihinkään tiettyyn kohtaan. Huoltomies lupasi käydä vielä katolla varmistamassa näkyisikö siellä jotain. Jos ei, mitä sitten tehdään? Yhteys isännöitsijään, mutta millä ihmeellä lähdetään etsimään näkymätöntä vikaa.

Pelottaa ihan hitosti, että jostain tulee kohta vedet asuntoon. Joku sanoisi, että mitä sitten, vakuutus korvaa ja se on vain tavaraa, mikä tuhoutuu. Joo, niinpä, mutta kun se on minun. Kaikki. Entä jos kämppä menee remonttiin? Ei mulla ole varalla kakkosasuntoa, ei varaa maksaa kahta asuntoa. Olen tuijotellut tän kaupungin vuokra-asuntoja. Kalliita kaikki, mahdolliset halvat on puolta nykyistä pienempiä. Tai vähintään kaikki on kaukana keskustasta, mikä ei ole autottomalle ollenkaan hyvä. Olen jopa katsellut asuntoja toiselta paikkakunnalta, mikä tosin vaatisi uuden työpaikan löytymisen. Sekään ei ole ihan helppo homma, kun ei ole sen kummemmin koulutusta, ajokorttia tai muita avuja. Näin paska fiilis ei ole ollutkaan pariin vuoteen... Itkettää, pelottaa, tuijottelen kattoa ja kuvittelen näkeväni ihan selkeitä muutoksia, varmasti juuri tuosta on kohta tippumassa vettä. Olen mahdollisimman paljon poissa kotoa, kotona ollessa soitan musiikkia sen verran kovaa, että en kuule ääntä. Toivottavasti huomenna tulee soitto huoltoyhtiöstä, että vika löytyi. Pidän peukalot ja varpaat pystyssä.

1 kommentti: