sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kun mistään ei tule mitään - yleistä valitusta

Mikä siinä on, että toisinaan joku asia onnistuu kertalaakista ja toisinaan ei tule mistään mitään, ei vaikka mitenpäin vääntäisi ja kääntäisi? Olen nyt muutaman päivän repinyt hiuksia päästäni, kun pitäisi tehdä eräs tilaustyö (no, ei ihan, mutta työlle on tilaus ja deadline). Löysin hyvän mallin ja tarvikkeetkin löytyisivät lähes kokonaan omista varastoista (ei varmaan ylläri kenellekään...). Mutta kun!
Kyseessä olisi ristipistomalli, johon ei oikeasti tarvitsisi kuin suunnilleen viittä väriä. Tai sanotaanko kahta väriä, mutta kumpaakin 2-3 eri sävyä. Luulin valikoimissani olevan ihan hyvät värit, mutta ehei. Kun on se yksi hyvä ja pitäisi sen kaveriksi saada kaksi läheistä sävyä, jotta lopputulos olisi luonnollisen näköinen. No siihen se kaatuukin, kun ne värikollegat on joko liian kellertäviä tai liian sinertävään vivahtavia. Tai jotain vastaavaa, kyllä te tiedätte. Pitääkö mun ihan oikeasti käydä kaupassa ostamassa oikeita värejä? Vai keksinkö tässä lennossa jonkun muun idean toteuttaakseni homman? Keljuttaa.

Sekin ottaa taas päähän, kun pitäisi jotakuinkin yksin koittaa yhtä kerhoa pitää toiminnassa. Kysyt etukäteen ideoita - vastauksena hiljaisuus. Ehdotat jotain ja kysyt onko hyvä - vastauksena hiljaisuus. Teet päätöksen, ei reaktiota. Paitsi viime hetkellä sitten, että kun ei me tällästä, voitasko joskus sitä-tätä-tuota-jotainmuuta. Niin, itseasiassa jos olisit viitsinyt kuunnella tai lukea ehdotukseni, olisit huomannut että juuri tuo asia on siellä ehdotuksessa mainittu. Mutta kiva jos kelpaa sitten jälkikäteen itsesi ehdottamana... Jos koitat ehdottaa, että joku muukin voisi jotain tehdä, niin sitten kiitellään miten hyvin homma on toiminut tähänkin asti. Toki, kun itse ei ole tarvinnut tehdä mitään. Sama ongelma on kyllä yhdistystoiminnassa yleisesti, sataa jäsentä kohti on kymmenen jotka tekevät ja 70 jotka valittavat miten asiat pitäisi tehdä. Loput ovat hiljaa, etteivät herätä huomiota. Vaan koitapa näiltä saada apua ihan siihen konkreettiseen tekemiseen. Ei kannata henkeään pidätellä.

Tänään siis valituttaa, ei mahda mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti