sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

6 päivää takana, pohdintoja ja rajatapauksia

Takana on 6 ostosvapaata päivää. Oikeastaan jo ensimmäisenä päivänä havahduin erääseen ongelmaan. Mikä lasketaan askartelutarvikkeeksi? Selvää on, että askartelukaupan tuotteet menee tähän ryhmään, mutta entä kirpputoritarjonta? Minulla on tapana tehdä kirppikselle tutkimusmatka kerran tai pari viikossa, joskus useamminkin ja ostokseni ovat melko usein näitä "tästä voi askarrella jotain"-juttuja. Koruja, vaatteita, joissa on kiva kangas tai nätit napit. No, kankaalle sentään täytyy - ainakin useimmiten - olla jo ostopäätöstä tehdessä käyttötarkoitus tiedossa. Yleensä se on jotain nukkekotitouhuun liittyvää, joskus korttiaskarteluun soveltuvaa. Tunnustus: en ole koskaan käyttänyt kangasta korteissa... Nukkekotiaskarteluun sentään on kankaita päätynyt ja jopa kavereille saakka annettavaksi. Ostettuun määrään nähden käytetty määrä on kuitenkin lähinnä nimellinen.

Korut lojuvat valtaosin koskemattomina, kaulakorut naulakossa, korvikset purkissa tai laatikossa tai "tilapäisesti" jossain muualla. Näitä voisi käyttää ihan sellaisenaan, joten lasketaanko ne askartelutarvikkeiksi? Onko itsensä huijaamista ostaa kaulakoru koruksi, käyttää sitä pari kertaa ja hylätä se sitten askartelukäyttöön?

Entäs langat, nehän on käsityötarvikkeita, onko se sama vai eri asia kuin askartelutarvike? Toistaiseksi olen pitänyt linjan tiukkana ja jättänyt tälläiset suosiolla ostamatta. Arvatkaapa muuten onko kirpputorilla koskaan niin paljon tarjontaa askartelujutuista kuin nyt viimeisen viikon aikana on ollut. Vielä yhtenä ongelmana on kirpputorin ilmaiskori, jonne hylätään yhtä sun toista askartelulunkin kelpaavaa. Aivan, ilmaiskori. Ota tästä. Saanko ottaa, vai pidänkö tiukan linjan siinä ettei kotiin kantaudu yhtään lisää mitään? Toistaiseksi olen tässäkin onnistunut pitämään itseni kurissa. Tosin kirppiskäyntejä mahtui tähän viikkoon vain kaksi eikä ilmaiskorissa ollut mitään. Paitsi se yksi ihan kivan mallinen maljakko, jonka olisi voinut jollakin (hälytys, vaara!) päällystää ja tuunata sen itselle sopivammaksi. Kyllä, kääntelin käsissäni, mietin ja pohdin, mutta JÄTIN SINNE. Hyvä minä! *taputtaa itseään virtuaalisesti olalle*

Eilen kuittasin tililleni kuitenkin ne ensimmäiset 10 sakkopäivää, siitä sallitusta askartelulehdestä, Craft Stamper. Olisi se voinut vähän myöhemmin ilmestyä, mutta minkäs teet. Mutta näillä jatketaan, toivotaan että tiukka itsekuri pysyy jatkossakin. Haastetta tulee viikon päästä, kun pitäisi käydä Ideaparkissa. Eihän siinä muuten mitään, mutta kun siellä on Sinelli. Sanottakoon nyt, että Sinellillä ja mulla on melkoisen kiinteä suhde. Miten pääsen kulkemaan sen ohi poikkeamatta sisään? Entä jos poikkean sisään, miten pääsen sieltä ulos ostamatta mitään? Jättämällä lompakon kotiin?

3 kommenttia:

  1. Mut jos sä otat jotain ILMAISkorista, niin sehän ei oo ostamista, eli anna palaa vaan! ;) Mut toi Ideaparkki on kyllä aikas riskaabelia, ehkä kannattas vielä harkita... ;)

    VastaaPoista
  2. No itseasiassa ton Ideaparkin keikan peruin tänään, kun totesin (parin viikon harkinnan jälkeen jopa), että siellä oleva keräilytapahtuma ei ehkä riitä houkuttelemaan mua paikalle. Se oli kuitenkin syy, miksi mua sinne houkuteltiin. Mutta jätän sen väliin, kuskiltakin säästyy edestakasajelua ja kaikilla on kivempaa. :D

    VastaaPoista
  3. Hyvähyvä, niin sitä pitää! :D Pysyt kotona vaan etkä altistu houkutuksille! :P

    VastaaPoista